Nieuwsflits

Nassauhelden lopen Singelloop

geplaatst op: 16-10-2015
Zondagochtend 4 oktober jongstleden staan duizenden sportievelingen klaar op het Chasséveld voor de start van de 5 km Singelloop. Het belooft voor velen een spannende dag te worden. Ook voor de Nassaudocenten Joost van Aalst en Lars Fasen. Zij hebben niet echt veel getraind en willen ten overstaan van hun collega’s en de overige duizenden natuurlijk geen modderfiguur slaan. En gelukkig valt de race mee: allebei finishen zij in iets meer dan 27 minuten, waarbij Joost toch iets sneller was dan Lars.

Bij het verzamelpunt aan de Boschstraat worden ze door Lisette Lensvelt, Ellen de Jager en Jozien van der Pligt als helden onthaald. Beiden krijgen een prachtige, door Lisette ontworpen medaille. De lopers die twee keer zoveel afleggen, zijn dan al vertrokken. Onder hen Peter Melissen, Daisy Ermens, Nancy Deleij, Yvonne Ossenblok en Jessica Nagtzaam.

Ook zij krijgen een warm onthaal door enthousiaste collega’s. Als er bemoedigende woorden worden gesproken zet menig loper nog extra aan voor de laatste loodjes. De door Bel Air geregelde Braziliaanse sambaband brengt het publiek en lopers in tropische en hogere sferen: het is één groot feest.

Terwijl de lopers van de 10 km op de loungebanken genieten van hun welverdiende worstenbroodje en banaan is het tijd voor de halve marathon. En 21 km hardlopen, doe je niet zo maar…
Sabine van de Reijt, Ian Walenciak en Paul van Harmelen hebben zich opgegeven voor deze titanenstrijd en zijn al maanden al dan niet gezamenlijk aan het trainen om deze afstand tot een goed einde te brengen.

Als je Sabine wilt spotten in de kopgroep moet je goed opletten. Er is namelijk geen tijd om een drankje te halen of het toilet te bezoeken, want met soepele tred en 18 km per uur vliegt zij voorbij. Voor de helden Ian en Paul hebben we gelukkig iets meer tijd. Met een ontspannen glimlach genieten zij zichtbaar van de geweldige ambiance op de singels van Breda. Ook zij weten de halve marathon tot een goed einde te brengen.

Al met al was het een fantastische, sportieve en gezellige dag. Chapeau voor alle docenten en leerlingen voor hun prestatie op de Singelloop 2015.

Extra foto's