Nieuwsflits

De Nassau ontvangt tto-junior certificaat

geplaatst op: 16-01-2009
Drie visitatoren van het Europees Platform, onder voorzitterschap van een hoogleraar Engels van de universiteit van Groningen, hebben in november 2008 de kwaliteit van het tweetalig vwo op De Nassau beoordeeld. Intussen is er een rapport verschenen,waaruit duidelijk blijkt dat de school in ruime mate voldoet aan de zes onderzochte criteria. Op een schaal van 1 tot en met 4 is vier keer de maximale score van een 4 behaald en twee keer een 3. Op 21 januari a.s. krijgt de school tijdens een landelijke netwerkbijeenkomst in Utrecht het officiële tto-junior certificaat uitgereikt.

Intussen zit de eerste lichting tto-leerlingen in het vijfde jaar. Volgend cursusjaar doen zij hun reguliere vwo-examen; ze gaan tevens op voor het International Baccalaureate-examen voor het vak Engels. Het niveau Engels dat ze dan bereikt hebben wordt omschreven als “near native’, het hoogste niveau dat een niet-moedertaal spreker kan behalen.

De commissie heeft bijzondere waardering voor het hoge niveau van het Engels van de tto-docenten en hun didactische aanpak. Tevens zijn de visitatoren zeer positief over de uitvoering van de diverse projecten binnen het kader van de Europese en internationale oriëntatie. De Nassau is niet voor niets al jaren een ELOS-school (Europa als Leeromgeving Op Scholen). De visitatoren vermelden tot slot de goede sfeer die er in de school heerst en het feit dat de geïnterviewde leerlingen en ouders unaniem positief zijn in hun oordeel.

Een leerling die nu in tto-5 zit, heeft een schat aan internationale ervaring opgedaan. Hij heeft Europakunde in zijn bagage en is ieder jaar geconfronteerd met buitenlandse leerlingen/volwassenen en hun cultuur. In klas 1 was er een vierdaagse reis naar Engeland, in klas 2 een uitwisseling met Italië, in klas 3 met Spanje, in klas 4 met Finland en in klas 5 met Noorwegen. Tijdens al die projecten is Engels natuurlijk de voertaal geweest.

In november 2010 wordt de school weer beoordeeld; dan worden ook de resultaten van de eindexamenleerlingen meegewogen. De Nassau is met deze aanpak op de goede weg, zodat het volwaardige tto-school certificaat niet uit kan blijven.

Voor meer informatie kunt u de site van de school raadplegen (www.denassau.nl) of contact opnemen met de coördinator, dhr. drs. J.P. de Pender, afdelingsdirecteur vwo (076-5330330 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).