Nieuwsflits

Mavobrugklassen verzorgen een spetterende kerstshow

geplaatst op: 05-01-2016
Donderdagavond 10 december verzorgden de drie mavobrugklassen een spetterende kerstshow in het auditorium van De Nassau. Ook organiseerden ze een kerstmarkt waar ze allerlei zelfgemaakte kerstspulletjes en heerlijke hapjes verkochten. Dit alles gebeurde onder de energieke leiding van Yonne de Ridder en Ian Walenciak. De opbrengsten van de avond waren voor het goede doel van dit Nassaujaar.


Rond zeven uur kwamen alle vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s naar school om samen met de leerlingen Kerst te vieren. Op de achtergrond klonk de kerstmix van Timo en Guus. Toen de kerstbel klonk, nam iedereen plaats in de zaal en kon de show beginnen. En wat voor show!


B1I opende het programma met het ontroerende ‘Staat een ezel in de stal’. Daarna dansten de B1K’ers Marcia, Lisa, Iris, Robin, Kiefer en Daan op ‘All I want for Xmass’ en ze playbackten er ook nog bij. Na dit vrolijke optreden was het tijd voor de ingetogen klanken van Gillian uit B1J op vleugel. Dit was zijn eerste optreden voor een grote zaal, maar zeker niet zijn laatste! Hij had zijn welverdiende applaus nog niet in ontvangst genomen of daar stond de volgende act al in de spotlights. De meiden uit B1J Anne, Beau, Bregje en Suze voerden een dans uit waarin zelfs radslagen voorkwamen. B1K sloot het programma voor de pauze af met het lied ‘Kerstmis hier op school.’


In de pauze was de kerstmarkt geopend. De dames van de administratie hadden samen met de leerlingen kramen vol kerstspullen geknutseld. Er werd van alles verkocht: kerstkaarten, rendieren, kerstharten, kaarsenhouders en nog veel meer. Ook hadden leerlingen thuis allerlei heerlijks gebakken wat in de eetkraampjes verkocht werd.


Na de pauze bleek dat op De Nassau een scenarioschrijver/producent/regisseur zit. Bram uit B1J had namelijk met een aantal meiden een kerstfilm gemaakt. Het publiek kon zijn ogen niet geloven toen de professionele en bijzonder grappige film vertoond werd. Muisstil werd het toen Angela achter de vleugel ging zitten om een prachtig stuk te spelen. Haar soepele vingers toverden de ene triangel na de andere op de toetsen. Daarna was het weer tijd voor B1K. Roos, Suus, Kaat, Lize, Lotus, Aniek, Camille, Zita en Lonneke dansten in stoere geruite overhemden op het podium. B1J sloot de show overtuigend af met het lied ‘Piek in de kerstboom’.


Nadat Yonne de Ridder en Ian Walenciak de laatste act hadden afgekondigd en voor iedereen een groot applaus hadden gevraagd, werd de envelop met daarin de opbrengst van de avond geopend. Er zat 1090 euro in, wat natuurlijk een prachtig begin is voor de goededoelenactie van dit schooljaar.

Extra foto's