Nieuwsflits

Van museum tot kerstkomkommer

geplaatst op: 23-12-2015
De leerlingen van havo 5 met Duits en van V6 met Duits en/of Kunst in hun pakket werden in Keulen een dag ondergedompeld in de wereld van kunst en cultuur. En dan bedoelen we niet alleen die imposante Dom en de bekende kerstmarkten.

De eindexamenkandidaten gingen op zoek naar de sarcofaag van de Drie Koningen, Räuchermännchen, Nussknacker, Schornsteinfeger, Heinzelmännchen, piraten, politiemannen en naar een aardige Köbes, de arrogante en soms vriendelijke kelner van het Brauhaus.

De vwo’ers moesten bovendien presentaties houden over kunstwerken in een van de mooiste kunstmusea van Europa, het museum Ludwig en architectuuranalyses maken van een bijzonder gebouw. De havoleerlingen moesten op zoek naar een schijtende man en naar een kerstkomkommer voor in de kerstboom. Zo ziet u maar weer: ook de Nassau geeft gedifferentieerd onderwijs.

Dat de leerlingen ook nog de Dom hebben beklommen en de meeste leerlingen de liefdesslotjes hebben gezien en een Schnitzel hebben gegeten in Brauhaus Früh, mogen we niet vergeten. En toen de lampjes gingen branden op de kerstmarkten, de Dom verlicht was en er kerstmuziek te horen was, waren de docenten even stil en de leerlingen checkten hun mobiel. Kölle, oftewel Keulen, is volgens ons de mooiste Duitse stad in de kersttijd.

Er zijn voor ouders nog een paar goede dagen voor de Kerst om het ook eens te proberen. Twee uur en een kwartiertje rijden, parkeren onder de Dom, trappetje op en u staat midden op het Domplein. Gewoon een dagje genieten van Duitsland. Grote kans dat zoon of dochter nog wel een keer mee wil.

Extra foto's