Nieuwsflits

X-mas party

geplaatst op: 07-01-2016
Alle leerlingen van 1A en 1B stonden vrijdag 11 december op het podium van ons auditorium voor de pantomime Snow White and her many dwarfs.

'We are very, very, very nervous,' vertelden de tto'ers backstage aan Peter Hendriks, die hem ook met de try-out verzekerden dat ze very, very, very nervous waren.

Peter legde kort uit dat een Engelse pantomime iets heel anders is dan de onze: het uitgangspunt is een sprookje, maar daar wordt mee gedold. We herkenden het verhaal: natuurlijk waren er Snow White, de boze stiefmoeder en de spiegel. Natuurlijk moest Snow White dood, kwam ze terecht bij de dwarfs, probeerde de boze stiefmoeder haar te vergiftigen en werd ze gered door de prins. Maar wel op verrassende manieren: Snow White en de prins maakten elkaar hun liefde bekend via de Grease hit 'You're the one that I want' en de dwergen hey-hoden zoals Disney het bedoeld heeft. Er was ook een X-mas party waar haar verjaardag gevierd werd.

1A startte de panto, op het podium wisselden de spelers hun kostuums en 1B beëindigde het stuk. Jongens hesen zich in damespakken, meisjes in herenoutfits, er werd geacteerd en gezongen. De spiegel was een personage en er waren regieaanwijzingen voor de zaal, want het publiek mag tijdens een pantomime van zich laten horen. Trotse vaders, moeders en grootouders mogen meeklappen en roepen als ze hun (klein-)kind op het podium herkennen.
Nog maar een paar maanden tto achter de rug en toch ging alles in het Engels. Het was dus wel begrijpelijk dat iedereen very, very, very nervous was, maar nodig was het niet. Na de slotzin 'If you had a good time..this was Snow White at The Nassau! If you had a bad time...this was Alladin at The Stedelijk Gymnasium', was iedereen welkom in de kantine. Daar was het kerst-/verjaardagsfeest met heerlijke hapjes, bereid door de tto'ers.

Extra foto's