Nieuwsflits

Open Dag: de moeite waard

geplaatst op: 03-02-2016
Vanaf 10 uur stroomden op 30 januari beide gebouwen van De Nassau weer vol met belangstellende jongens en meisjes uit groep 7 en 8. Ondanks de constante regen was het druk en zat het auditorium al snel vol voor de eerste voorlichtingsronde, waarin onder andere de speerpunten van De Nassau met veel enthousiasme werden uitgelegd aan belangstellende ouders en hun kinderen. Het gebruik van de tablets, de uitdagende academie en oog voor iedere leerling kwamen uitgebreid aan bod.

Leerlingen proefden aan een lesje in het Engels, maakten hun eerste Duitse overhoring en konden tijdens een rondleiding door onze eerste – en tweedeklassers bij alle vakken snuffelen aan wat hen op de middelbare school te wachten staat.
Ouders en leerlingen stelden honderduit vragen over niveaus, tto, buitenlandse reizen, tablets, plaatsing, huiswerkklas, studielessen en meer.

Dankzij de enorme inzet van alle leerlingen en medewerkers zag het gebouw er prachtig uit en was de sfeer gastvrij en gemoedelijk. Dit werd door de ouders opgemerkt en veelvuldig benoemd. Ouders praatten onder het genot van een broodje en een kom soep over welke school het beste past bij hun kind. Zij mogen de komende weken hun keuze gaan maken en we zien een behoorlijk aantal van hen ongetwijfeld terug op de inschrijfavonden op 8 en 9 maart.