Nieuwsflits

Nassau Revue 2016: boordevol talent

geplaatst op: 08-03-2016
Op vrijdag 4 maart toonde zich meer dan twee uur Nassautalent op het podium van ons auditorium. De inloop was gepland van half acht tot acht, maar al voor dat tijdstip stroomden ze binnen: de artiesten, hun vaders en moeders, hun opa's en oma's, hun broers en zussen en heel veel leerlingen en docenten.

In een goed gevulde zaal liep Paul Lemmens naar beneden, opgetogen dat er weer zoveel talentvolle leerlingen zich voor deze avond hadden gemeld. Toen hij het podium had bereikt was de zaal inmiddels doodstil. Paul noemde als eerste het goede doel waar dit jaar de opbrengst van de avond naartoe gaat: MAKE.A.WISH. De stichting bestaat sinds 1989 en vervult jaarlijks ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.
Daarna was de aandacht voor diegenen die het podium beklommen. Er was zang en dans, er waren pianisten, drummers, gitaristen, een trompettist, een trommelaar en een singer-songwriter.

Alle leerjaren waren vertegenwoordigd en ook docenten overwonnen hun podiumangst. Nicky en Neeltje openden de avond met Me and my broken heart . Het was verbazingwekkend hoe ontspannen en enthousiast zij voor een volle zaal stonden te zingen. In die ontspannen sfeer verliep de hele avond.

Sommige zesdeklassers stonden voor de zesde keer op het podium, een stel eersteklassers natuurlijk voor het eerst en velen zagen we voor een tweede of derde keer. De sfeer werd met de laatste optredens bijna weemoedig, want we weten dat we na het eindexamen Wies, Pien en Fleur kwijt zijn. Wies liet de zaal meezingen bij Son of a preacher man. Fleur Breems was de laatste en zij zong When I go. Toepasselijker kon het slotlied niet zijn. Ook Jean, Vedra, Meike, Anna, Isabel, Heather en Dagmar zitten in hun laatste jaar. Een revue zonder hen lijkt haast geen Nassau Revue, gelukkig zijn er Neeltje, Connor, Tijs, Kingsley en Sophie. Maar de gouden keeltjes van een paar eersteklassers, Kendra, Iva, Aukje en Anne, en het gitaarspel van Mesalina stelden ons pas echt gerust: de bron met podiumtalent is niet opgedroogd, integendeel.

Dank aan de leraren voor de feestelijke rap aan het eind van de avond. Dank aan de organisatoren Annemieke in ’t Ven en Joost van Aalst. Dank aan de NLV die ervoor zorgde dat bij de ontvangst, de pauze en de nazit alles in orde was.

Extra foto's