Nieuwsflits

Goedemorgen! Iris Buntsma is prijswinnaar

geplaatst op: 13-04-2016
Dit jaar reiken we voor het eerst prijzen uit per rapportperiode voor inzenders van een filmpje voor Goedemorgen! Iris Buntsma uit vwo 6 heeft mooie en grappige filmpjes ingestuurd (Introverts, Brigitte Kaandorp, Schoonheid: wat is normaal? , Twee blinde zussen zien voor het eerst, Korean cheerleaders, Love yourself) die prima voldoen aan de criteria (zie hieronder). Daarmee heeft zij de prijs van periode 2 gewonnen.

Wat is de prijs?
De bedoeling van Goedemorgen is om anderen te inspireren. Dat geldt ook voor de prijs die we uitreiken. De Nassau stuurt een mooie bos bloemen aan een persoon die jij hebt uitgekozen. Die persoon kan iedereen zijn: je aardige buurman, lieve oma, een zieke neef...iemand die je graag blij wilt maken. Iris heeft haar opa en oma uitgekozen. Zij zijn altijd goed voor hun kleinkinderen geweest. Kort geleden waren ze ziek maar gelukkig weer herstellend. Tijd om ze blij te maken met een mooie bos bloemen! Iris gaat ze zelf brengen.

Criteria
Een Goedemorgen! is een inspirerend filmpje van maximaal 5 minuten, waarmee het eerste uur opgewekt kan worden begonnen. Maar wat is dat, inspirerend? Is dat niet voor iedereen weer iets anders?

Inderdaad. En het idee is om van die diversiteit gebruik te maken. Dat maakt het verrassend en interessant, hopen we. Het is daarom nadrukkelijk de bedoeling dat leerlingen, docenten en ouders zelf filmpjes insturen. Op die manier wordt het een dagopening van iedereen voor iedereen.

Wanneer is een filmpje geschikt? Als in principe tenminste één persoon er energie van krijgt, dus het mooi, verdiepend, grappig, indrukwekkend, ontroerend, cool, gaaf, vet, kortom inspirerend vindt.

Het enige andere criterium is dat het wel respectvol moet zijn, dus niet negatief of afbrekend. Een Goedemorgen! is niet ergens tegen, alleen ergens voor.