Nieuwsflits

De Nassau in de finale en Myrthe Keyl beste debater

geplaatst op: 07-06-2016
Donderdag 2 juni vond op het Stedelijk Gymnasium het zevende Bredaasch scholierendebat plaats. De Nassau nam deel met twee debatteams bestaande uit uit Maurits Godthelp, Myrthe Keijl, Tom Limpers, Puck van Beek, Charlotte Pas, Julie Külsen, Roel Sips en Itaï van de Wal uit vwo 5,6 en havo 4. Er namen zelfs kandidaten deel die hun examens al hadden afgesloten.

Onder leiding van gespreksleider Jeroen Bruijns debatteerden leerlingen van het Stedelijk Gymnasium, Markenhage College, Newman College en De Nassau in verschillende rondes over actuele en grappige stellingen.

Nadat De Nassau vorig jaar derde werd, wist één team van onze school dit jaar de finale te bereiken. Helaas werd er in deze eindstrijd verloren van het team van het Newman College. Dat veroverde de felbegeerde beker en mag op bezoek bij Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD. Myrthe Keijl uit vwo 6 won echter wel een hoofdprijs door de prijs van ‘beste debater’ in de wacht te slepen.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag waarop gedebatteerd werd op hoog niveau, maar ook veel gelachen kon worden.

Ben je geïnteresseerd in de actualiteit en geef je graag je mening? Meld je dan aan bij dhr. Huijben voor het debatteam van De Nassau en wellicht neem jij aankomend schooljaar ook deel aan een debatwedstrijd.

Extra foto's