Nieuwsflits

Een randje van weemoed

geplaatst op: 07-07-2016
Het was een bijzondere avond voor 40 geslaagde kandidaten van het vwo en hun familie, vrienden en docenten. Elke leerling werd na het tekenen van het diploma en de toespraak van de rector minstens een keer gelauwerd door zijn mentor óf door een andere docent of directielid vanwege een bijzondere prestatie. Dat kon voor een prestatie in een vak zoals Duits of filosofie zijn, maar ook een op het gebied van NT2, debating, of voor inzet voor de medezeggenschapsraad of leerlingenvereniging. Twee leerlingen kregen uit handen van directeur Jan Pieter de Pender de Socrates Award als beloning voor hun prachtige cijferlijst.

Daarbij hadden de mentoren hun best gedaan om hun leerlingen aan hun vak te koppelen door een filosoof, dichtregel of economische theorie aan te halen. Zo werd het ook nog een leerzame avond. Mentor Frank Touwslager had wel 19 leerlingen die hij allemaal verraste met een bijzonder cadeautje en passend verhaaltje over hun studiekeuze. Janneke Kerstens hoefde maar één leerling toe te spreken en zij liet zien hoe persoonlijk haar band met haar leerling is. Het was overigens de hele avond te merken hoe plezierig de omgang van de groep met elkaar en met hun docenten was.

Voor en na alle toespraken was er muziek door de band van Anna de Bode , Heather Engelen en de broers Linskens en optredens in het klassieke genre door Ineke Adema en Iris Buntsma.
Voor Jessica Nagtzaam, coördinator van het vwo, was het de eerste keer dat ze een dergelijke avond moest organiseren. Dat was niet te merken, alles verliep prima en heel ontspannen. Voor mentor Ineke van de Steenoven was het de laatste keer, want zij neemt dit jaar afscheid van De Nassau. De laureaten waren zo attent om beide dames te verrassen met bloemen.

Daarna was er een gezellig samenzijn met een randje van weemoed bij leerlingen en docenten totdat de laatsten door de altijd weer behulpzame conciërge en cateringmedewerkers uitgezwaaid werden.Extra foto's