Nieuwsflits

Sabine van de Reijt, Sportvrouw Breda 2008

geplaatst op: 21-02-2009
Onze docente l.o. Sabine van de Reijt is op dinsdag 10 februari officieel uitgeroepen tot Bredase sportvrouw van het jaar 2008.
Ze had in 2007 nog fikse tegenslagen te verwerken: een diskwalificatie op het NK indoor op de 1500 meter, een tegenvallende vierde plaats op het NK cross en een ongeval waardoor ze lang uit de roulatie was. In 2008 heeft ze er keihard aan gewerkt om terug te komen. Zo won ze al eind 2007 de Sylvesterloop in Soest (korte cross). Bovendien won ze in januari met grote voorsprong de Mastboscross in Breda. In Gent behaalde ze met glans de gouden medaille op het NK indoor (3000 meter) en kort daarna behaalde ze een zilveren medaille op het NK cross in Rijen.
Wat een prestaties, zeker voor iemand die met de nasleep van een ongeval te kampen had! Sabine`s wilskracht en progressie zijn in het Bredase niet onopgemerkt gebleven: ze werd benoemd tot sportvrouw van het jaar 2008.
Nu maakt ze zich op voor het NK indoor in Apeldoorn op 15 februari, waar ze op de 3000 meter haar gouden medaille zal moeten verdedigen; op 1 maart zal ze het NK cross lopen in Rijen.
We zijn supertrots op docente Van de Reijt. Niet alleen vanwege het behalen van al deze mooie resultaten, maar ook omdat ze haar werk op de Nassau nog steeds kan combineren met haar topsport. Een dubbele topprestatie!
We wensen haar veel succes in haar verdere sportcarrière!

Extra foto's