Nieuwsflits

Jezus: feit of fictie

geplaatst op: 15-12-2016
Fik Meijer is op 9 januari om 14.30 uur uitgenodigd om te vertellen over Jezus. In het kader van een bezinningsbijeenkomst, het leerhuis, gaat hij in op de historische figuur.
De theologie maakt onderscheid tussen de historische Jezus van Nazareth en de verkondigende Jezus Christus. De Bijbel vertelt over de Jezus waarin geloofd wordt, de Jezus die wonderen verrichtte. Bij die verhalen gaat het om literatuur en niet om de feiten waarop de geschiedenis gebaseerd is. Met Fik Meijer gaan we op zoek naar de feiten.
Wie een beeld wil krijgen van de samenleving waarin Jezus rondliep en de gebeurtenissen die zich in de omliggende landen voordeden, krijgt een mooi inkijkje in de wereld van die tijd. Voor het schetsen ervan heeft Meijer één gids: de Joods-Romeinse auteur Flavius Josephus. Die leefde in de eerste eeuw en met hem baseert Meijer zich op buiten-Bijbelse bronnen.
De lezing is bedoeld voor het personeel van De Nassau, maar er zijn plaatsen over. Wie belangstelling heeft, is welkom. Via de website van de school www.denassau.nl/lezing kunt u zich melden.
Na afloop is er een borrel in de aula waar ook de Vrije Boekhandel een boekenstand heeft. Fik Meijer signeert de boeken die van hem verkocht worden.

Extra foto's