Nieuwsflits

De Nassaurevue

geplaatst op: 06-02-2017
Alleen op het podium voor een goed gevulde zaal? Wie durft het? Dat durfden zeventien leerlingen van de eerste klassen tot en met de eindexamengroepen. Het was een feest! Indrukwekkende prestaties! Er werd gedanst en gezongen, er waren solisten op de piano, de sopraansax en de gitaar. Elk jaar weer zijn het dezelfde ingrediënten die voor het ultieme revuegevoel zorgen: zenuwen, opwinding en trots bij de artiesten, bewondering in de zaal, hilariteit vanwege docenten die zich van een heel andere kant laten zien en gelach om Paul Lemmens, de vaste presentator.

Nieuwkomers waren Pien van Berckel die op spitzen de zaal liet wegdromen, Annelies Otte die de sopraansax liet klinken en Fenne de Vos, een eersteklasser die haar lichaam volledig onder controle had met moderne dans. De anderen zagen we eerder en met het jaar zien we ze groeien. Tijs Primo bracht een eigen compositie. Stijn van de Torre bewees met Rondo alla Turca van Mozart dat klassieke muziek nog steeds scoort. Alexia West, Sophie Broers, Floor van den Maagdenberg en Giulia Cotroneo zongen. Dat deed ook Neeltje Drinkenburg die ontroerde met het lied Drown, dat ze opdroeg aan haar moeder die een moeilijke tijd heeft doorgemaakt. Ze werden begeleid door respectievelijk Mesalina Dabankah, Rosa van Meel, Nikky Diepstraten en Annemieke Meulendijks. De Dabankahs, Mesalina en Kingsley, zijn met hun gitaar en stem niet meer van het podium weg te denken.

Twee zijn nog niet genoemd. Ze waren niet nieuw, maar toch de grootste verrassingen. Britt Dillisse bracht cabaret en nam leraren op de hak. Zelfs Paul Lemmens werd een beetje zenuwachtig en terecht: hij moest het ontgelden. Zijn naam werd niet genoemd, maar toen Britt het had over iemand die zichzelf een goddelijke verschijning noemt, terwijl zijn sixpack diep verborgen zit onder een dikke beschermlaag, dan is er voldoende duidelijkheid. Haar typering van een zekere leraar Duits bleek herkenbaar, evenals haar verbazing over steeds weer nieuwe schoolregels. Ze stelde zich voor hoe in een uit de hand gelopen vergadering met te veel wijntjes tot het rare besluit is gekomen dat schooltassen niet meer op de tafels mogen staan. Niet zo hygiënisch...maar diezelfde banken worden schoongemaakt met bezems waarmee ook de vloer wordt gedweild!

En er was Kendra Vermeulen, vorig jaar viel ze als eersteklasser al op in een zanggroepje, nu schitterde ze als solist. Paul Lemmens stelde na haar optreden voor alle Amsterdammers uit DWDD te bannen en ruim baan te maken voor Kendra die in no time heel Nederland zal veroveren. De zaal pakte ze in elk geval helemaal in.

In het publiek zaten glunderende ouders, broers, zussen, vrienden, medeleerlingen, docenten en oud-leerlingen die vorig jaar eindexamen hebben gedaan, De Nassau achter zich hebben gelaten, maar de revue niet wilden missen.

Dit was allemaal mogelijk door twee mensen: Annemieke Meulendijks en Harm van Bennekom. De screening, de coaching en de begeleiding. Dank jullie wel voor een topavond.

Extra foto's