Nieuwsflits

De Nassau wint de provinciale voorronde 'Op weg naar het Lagerhuis'

geplaatst op: 06-03-2017
De debatclub van De Nassau heeft op vrijdag 24 februari deelgenomen aan de provinciale debatwedstrijd ‘Op weg naar Het Lagerhuis' van de VARA. In drie wedstrijdronden namen zij het op tegen teams van andere Brabantse scholen. Iedere ronde bestond uit drie debatvormen: het vasterollendebat, waarbij er 10 minuten gedebatteerd werd voor of tegen een standpunt, het een-op-eendebat, en het 360-gradendebat. Bij de laatste vorm ging er tijdens de sessie een zoemer af, waarna de deelnemer direct van rol diende te wisselen.

De Nassau won de eerste drie wedstrijdronden, werd daarmee nummer 1 in de poule en won daarna met een spannend debat ook de halve finale. In de finale kwamen de drie debatvormen nogmaals voorbij. Na een ijzersterk vasterollendebat wist Roel de zaal te veroveren met een humoristisch een-op-eendebat. Ook het 360-gradendebat ging prima. De Nassau mag zich het beste debatteam van Noord-Brabant noemen!

Hulde aan Anouschka Schoormans, Floris Boomaars, Maxime Siemerink (H4), Paula Mosquera Marquez, Boet Heijmeriks (V5), Roel Sips, Julie Külsen, Tobias Godthelp, Charlotte Pas en Itaï van de Wal (V6). Roos van Deijck mocht mee als juniordebater.

Het debatteam van De Nassau mag nu door naar de landelijke rondes. In het optimale geval zijn er nog vier te gaan: de achtste, de kwart, de halve en de echte finale. Niets is zeker, maar ons debatteam droomt al vast van landelijke bekendheid en the Big Apple....De VARA zendt de landelijke finale uit en de winnaars gaan naar New York.

Heel veel succes.

Extra foto's