Nieuwsflits

NOS-sportjournalist Joep Schreuder interviewt onze rector

geplaatst op: 28-03-2017
Op dinsdagochtend 28 maart gaf Joep Schreuder een mediatraining aan 20 brugklassers. Zij hadden tijdens hun minor Helden van alles geleerd over interviewtechnieken en Joep Schreuder toonde de praktijk. Hij liet zien hoe het moet, maar ook hoe het niet moet.

Op zijn eigen school was onze rector het proefkonijn. Hij was te gast in het auditorium, waar Joep Schreuder hem interviewde. Het was overduidelijk wanneer het gesprek vleugels kreeg. Dat gebeurde alleen maar als er goede vragen werden gesteld en er doorgevraagd werd. De toehoorders kregen mee dat de heer Speetjens hier als 22-jarige al voor de klas stond, Frans gaf, sinds twee jaar rector is, dat drie generaties Speetjens voetbalfanaten zijn, dat onze rector jarenlang voetbalscheidsrechter was en dat hij het lesgeven nog elke dag mist. Een leuk weetje vanuit de voetbalwereld kwam ook naar voren: Justin Goetzee, de voorzitter van NAC, was ooit een leerling van onze school. Hij kreeg een 5 voor zijn mondeling Frans van…..jawel: de heer Speetjens.

Op het moment dat Joep Schreuder vroeg of de rector wel eens last heeft van jeuk, was het duidelijk dat dit soort vragen op geen enkele wijze nuttige informatie oplevert. Schreuder wilde van de leerlingen doelgerichte vragen en heldere antwoorden. Een antwoord als ‘Maakt me niet uit’ tolereerde hij niet.

De leerlingen stelden Joep Schreuder nog vragen over zijn carrière, zijn poes Bob, zijn reizen en zijn held: zijn moeder.

Extra foto's