Nieuwsflits

Mavo-1 ging gluren bij de buren

geplaatst op: 22-05-2017
In het kader van kennismaken met de buren en kennismaken met beroepsgerichte opleidingen hebben de brugklassen van de mavo een bezoek gebracht aan Tessenderlandt. Onze leerlingen kregen uitleg over de profielen in de beroepsgerichte opleidingen. Het doel was een beeld te krijgen van verschillende beroepen.

De oriëntatie op Tessenderlandt werd afgesloten met een praktische workshop. De leerlingen konden uit verschillende mogelijkheden kiezen, bijvoorbeeld een begroting opstellen voor een restaurant, van hout een telefoonhouder maken, auto's uitdeuken of met nagellak mooie nagels ontwerpen en aanbrengen. Zo ontdekten ze welke beroepsvaardigheden ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

In het kader van de oriëntatie op de loopbaan hebben onze mavoleerlingen ieder leerjaar enkele activiteiten. In de tweede en derde klas kunnen ze meelopen bij een bedrijf en gaan ze speeddaten met beroepsbeoefenaars. In klas 3 wordt er ook aandacht besteed aan de opleidingen in het MBO en gaan onze leerlingen een bezoek brengen aan een van de ROC-colleges.

Extra foto's