Nieuwsflits

De Nassau wint het Stedelijk Debat, vanavond de uitzending van Op weg naar het Lagerhuis

geplaatst op: 01-06-2017
Het was een ware finaleweek voor het debatteam van De Nassau. Afgelopen donderdag vond op het Markenhage het stedelijk debat plaats en vanavond wordt de landelijke finale van ‘Op weg naar het Lagerhuis’ uitgezonden op NPO2. We wensen ItaÏ, Julie, Roel, Paula en Tobias heel veel succes.

De afgelopen maanden streden tijdens voorrondes in alle Nederlandse provincies ruim 2.500 jongeren tegen elkaar om een plekje in de felbegeerde finale van Op weg naar Het Lagerhuis te bemachtigen. Dat is de debatclub van De Nassau gelukt, die het opneemt tegen het Praedinius Gymnasium uit Groningen. De finale van Op weg naar het Lagerhuis is vandaag om 19.20 uur te zien bij de VARA op NPO 2. Menno Bentveld presenteert hem. Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer, is tijdens de finale ook de voorzitter van de jury van Op weg naar het Lagerhuis. Zij wordt bijgestaan door parlementair verslaggever Xander van der Wulp en tv-maker/presentatrice Linda Hakeboom.

Afgelopen donderdag vond op het Markenhage het Bredaasch scholierendebat plaats. Het debatteam van De Nassau was uiteraard de torenhoge favoriet gezien de goede landelijke prestaties. Onder leiding van gespreksleider Jeroen Bruijns debatteerden leerlingen van het Stedelijk Gymnasium, Markenhage College, het OLV, Newman College en De Nassau in verschillende rondes over actuele en grappige stellingen.

Vorig jaar bereikte team Nassau-1 de finale, maar ging zonder winst naar huis. Dit jaar sleepte het team Nassau-1 de hoofdprijs in de wacht in de eindstrijd te winnen van Markenhage-1. De felbegeerde beker is van ons en het team mag op bezoek bij Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD. Roel Sips werd uitgeroepen tot beste debater van de middag. Het tweede team van De Nassau heeft het ook goed gedaan, maar voor hen helaas geen finale.

Ben je geïnteresseerd in de actualiteit en geef je graag je mening? Meld je dan aan bij dhr. Huijben voor het debatteam van De Nassau en wellicht neem jij aankomend schooljaar ook deel aan een debatwedstrijd.