Nieuwsflits

Academieavond mavo-2

geplaatst op: 23-06-2017
Dinsdagavond 20 juni was het de Nassau Academieavond van mavo-2. Er waren veel trotse leerlingen. Ze lieten elkaar en hun ouders zien wat ze het afgelopen jaar allemaal gemaakt hadden tijdens de minorlessen.

Dat je met talent en hard werken iets kunt bereiken, bewees Gillian Mok achter de vleugel. Hij opende de avond met een prachtig muziekstuk. Daarna vertelde oud-Nassauleerling Mirte van Wijngaarden hoe ze na haar vmbo-, mbo-en hbo-opleidingen haar droom had gevolgd en een kledingbedrijf startte. Het werd een succes. Zij ontwerpt kleding voor artiesten als dj Chucky, Armin van Buuren en Jim Bakkum. Geloof altijd in je talent, was haar devies.

Toen was het tijd om het publiek met interviews, vlogs, kledingstukken, kunstwerken en filmpjes een beeld van de minors te geven. De leerlingen hebben spectaculair gekookt in het biologielokaal en bij Foodguerilla op Stek. Bij de minor Healthy Lifestyle hebben ze gezonde doelen gesteld en behaald met de hulp van een fysiotherapeut en docenten van het Cios. Bij de minor Culture Clothing ontwierpen leerlingen T-shirts na bezoekjes aan Moti en het Vitalis College. Op de Nieuwe Veste waren er lessen over de techniek van filmen en acteren waarna leerlingen zelf op locatie filmden met dansers en zwemflippers. In de kelder van de PK zijn kunstwerken gemaakt over de geschiedenis van Breda, nadat kennis en inspiratie was opgedaan bij de KMA en het Stadsarchief.

Aan het einde van deze indrukwekkende avond kreeg iedereen een mooi certificaat waarop de gevolgde minors staan vermeld. Aan het eind klonk er een groot applaus voor alle leerlingen, de minordocenten en natuurlijk voor de coördinator van de mavominor, Yonne de Ridder.

Extra foto's