Nieuwsflits

Het debatteam wint wederom de provinciale voorronde 'Op weg naar Het Lagerhuis' én de beste speech!

geplaatst op: 05-03-2018
De debatclub van De Nassau heeft op vrijdag 2 maart deelgenomen aan de provinciale debatwedstrijd ‘Op weg naar Het Lagerhuis' van de VARA. In drie wedstrijdronden namen zij het op tegen teams van andere Brabantse scholen. Iedere ronde bestond uit drie debatvormen: het vasterollendebat, waarbij er 10 minuten gedebatteerd werd voor of tegen een standpunt, het een-op-een-debat, en het 360-gradendebat. Bij de laatste vorm ging er tijdens de sessie een zoemer af, waarna de deelnemer direct van rol diende te wisselen.

De Nassau won twee van de drie wedstrijdronden en werd daarmee nummer één in de poule. Vervolgens won het debatteam ook het spannende debat om een plekje in de finale. In de finale kwamen de drie debatvormen nogmaals voorbij. Na een ijzersterk vasterollendebat wist onze teamcaptain Paula de zaal te veroveren met een humoristisch en temperamentvol een-op-een-debat. Ook in het 360-gradendebat wist het debatteam van De Nassau iedereen te overtuigen. De Nassau mag zich wederom het beste debatteam van Noord-Brabant noemen!

Naast de competitie voor teams, was er ook nog een individuele wedstrijd: de V-Rede. Twee afgevaardigden uit ieder team mochten hun speech voordragen voor de camera. Roos van Deijck streed uiteindelijk met haar ijzersterke speech over orgaandonatie in de finale om de winst. Roos wist de jury met haar voordracht te imponeren en mag zich vanaf nu de beste speecher van Brabant noemen! Met haar speech neemt ze deel aan de landelijke finales in deze individuele competitie.

Zowel Roos als het gehele debatteam is dus door naar de landelijke rondes. In het beste geval zijn er nog vier rondes te gaan: de achtste, de kwart, de halve en de echte finale. Niets is zeker, maar ons debatteam droomt alvast van landelijke bekendheid en The Big Apple....De VARA zendt namelijk de landelijke finale uit en de winnaars gaan naar New York.

Hulde aan Paula Mosquera Marquez, Roos van Deijck, Lukas van Dongen, Lotte van der Krabben (V6), Gina Adu, Joris van der Meere, Marinka Hack, Myrthe Bakker (V5), Mats Liesker, en Guus Boeren (V4). Sjuul Geurts, Evy Meyer en Renske Meyboom mochten mee als juniordebaters.

Ben je geïnteresseerd in de actualiteit en geef je graag je mening? Meld je dan aan bij dhr. Huijben voor het debatteam van De Nassau en wellicht neem jij in de toekomst ook deel aan een debatwedstrijd!

Extra foto's