Nieuwsflits

Ho voglia di te, Italia!

geplaatst op: 22-04-2009
Ho voglia di te, Italia! (Ik heb zin in je, Italië!), roept een van de enthousiaste leerlingen uit de SIA-groep die aanstaande zaterdag vertrekt naar Sicilië. Drie maanden hebben de leerlingen zich voorbereid op de uitwisseling met leerlingen uit Modica. De meeste leerlingen waren al lang naar huis toen de SIA-leerlingen zich op donderdagmiddag bogen over de Italiaanse lessen. Maar medelijden hoeven de anderen niet te hebben. Zij gaan namelijk twee en een halve week Italiaanse lessen volgen en van de Italiaanse cultuur proeven in het prachtige Modica.
SIA-school in action- is een van de internationaliseringprojecten van De Nassau. Leerlingen die belangstelling hebben voor de Italiaanse taal en cultuur konden zich ook dit jaar weer aanmelden voor een uitwisseling. Het idee achter het SIA-project is dat je een taal het beste leert in het land zelf. Natuurlijk kunnen niet alle leerlingen zomaar mee met dit project. Je moet enthousiast zijn om de taal te leren en je moet tijd willen steken in de voorbereiding.
Het project vergt ook zelfstandigheid, want de begeleiding is beperkt. Leerlingen moeten hun eigen weg leren vinden. Excursies plannen ze bijvoorbeeld voor een groot deel zelf. En het is leuk om in (de steden van) Sicilië je weg te vinden. In Catania is er bijvoorbeeld elke week een markt met volgeladen groente-, fruit- en viskramen. Die gaan we natuurlijk bezoeken, want eten is ook Italiaanse cultuur. Verder bezoeken we historisch interessante steden als Syracuse, waar overblijfselen van de Griekse oudheid zijn te zien die Griekenland doen watertanden. In Modica zelf, Noto en Ragausa Ibla waan je je nog in de Barok.
Na de meivakantie is iedereen weer terug. Een hele ervaring rijker en vast lekker gebruind, want al deze cultuur vind je onder de stralende zon van la bella Sicilia..

Extra foto's