Nieuwsflits

De eerste schooldag op De Nassau

geplaatst op: 15-09-2009
Dinsdag 8 september 2009
Vanochtend om 08.30 uur ontving de rector, dhr. R.C. Martinot, de 290 nieuwe eersteklassers. Altijd een spannend moment voor de leerlingen, maar natuurlijk ook voor de medewerkers van de school. De leerling vraagt zich af of hij in een leuke klas komt, of het zal klikken met de mentor, of hij snel gewend zal zijn aan die grote Nassau. Mentoren en coördinatoren zijn ook altijd een beetje zenuwachtig en vragen zich af of de voorbereidingen het gewenste resultaat op zullen leveren, of het weer mee zal werken en of de leerlingen het naar hun zin zullen hebben.

Prima sfeer
’s Ochtends bezochten we de verschillende lokalen waar de mentor zijn/haar nieuwe klas nader liet kennis maken met een aantal typische Nassaugebruiken. We merkten dat de sfeer er al goed inzat. Het werd er allemaal nog beter op toen we een rondje maakten langs de middagactiviteiten. De klassen a,b,c en d deden een smokkelspel in het Mastbos, de leerlingen van e,f,g en h hadden een zeskamp op het Push-terrein en de klassen i,j en k waren fanatiek aan de slag met muziek en dans. Reacties varieerden van ‘leuk, gezellig, spannend’ tot ‘vet cool’.

Een goed begin
Gelukkig blijken de leerlingen het al naar hun zin te hebben en zijn ze al een beetje gewend aan de nieuwe klas en mentor. Morgen nog een dag om aan de school te wennen en dan begint op donderdag het echte werk. Alle eersteklassers hebben die dag hun eerste lessen; in de loop van de dag zullen ze merken dat veel dingen anders zijn dan op de basisschool: ieder uur een vak in een ander lokaal, een eerste pauze met heel veel nieuwe gezichten. Maar ook deze lichting zal snel gewend raken aan de nieuwe school.

Foto’s
Een aantal foto’s bij dit verhaal laat zien wat er zoal gebeurd is op de eerste kennismakingsdag van onze nieuwe leerlingen.

De afdelingsdirecteuren en coördinatoren

Extra foto's