Nieuwsflits

Een unieke kans in India

geplaatst op: 19-10-2009
De Nassau heeft internationalisering hoog in het vaandel staan. Wij hebben graag dat onze leerlingen verder kijken dan hun eigen stad en hun eigen land. Daarom hebben wij al jarenlang uitwisselingen met scholen binnen Europa. Maar…de wereld houdt niet op bij Europa. Met tto-5 gaan we over die grens heen: we gaan naar India!
De afgelopen week zijn de laatste details besproken voor een uitwisseling met de Podar International School (www.podarinternationalschool.com), een school met zo’n 6500 leerlingen. De school staat in Mumbai (voorheen Bombay), een stad met vierentwintig miljoen inwoners.
Van 8 tot 21 november a.s. brengen de leerlingen van tto-5 veertien dagen door in deze stad. Zij logeren bij gastgezinnen, brengen de weekenden met hen door, volgen lessen en werken met hun Indiase medeleerlingen op school aan een project (de invloed van de westerse samenleving op de Indiase cultuur). En er is natuurlijk ook tijd voor ontspanning, o.a. sport en excursies.
Bij Bombay denk je aan Bollywood. Die glamourkant zullen de leerlingen zeker zien, maar ze zullen ook nadrukkelijk worden geconfronteerd met de andere, harde kant van de samenleving. De film Slumdog Millionaire, die zich afspeelt in Mumbai, geeft een goed beeld van wat de leerlingen zullen zien: de enorme sloppenwijken van de stad. Deze uitwisseling biedt de leerlingen werkelijk een unieke kans een totaal andere cultuur dan de westerse te ervaren.
Wim Achterberg

Extra foto's