Nieuwsflits

Nassau-hockeydames kampioen, Nassau-heren bijna

geplaatst op: 12-11-2009
Tijdens het jaarlijks terugkerende schoolhockeytoernooi in de herfstvakantie zijn de dames van De Nassau dit jaar na een aantal zinderende wedstrijden de allerbeste hockeysters van Breda en omstreken gebleken! Onder de bezielende leiding van Luc Stijns stegen de dames op de velden van Zwart-Wit tot grote hoogte. Zij maakten op hun weg naar de top korte metten met elke tegenstander. In de finale werd het zeker niet slecht spelende Markenhage op eenvoudige wijze aan de kant gezet.
Hoewel het weer daar niet toe uitnodigde, waren de toeschouwers in groten getale op komen dagen. Vijf docenten en een rector, dat werd door geen van de andere scholen ook maar enigszins benaderd! De volgende stap is de landelijke wedstrijddag, waarop de dames hun fenomenale balgevoel en hun sterk ontwikkelde tactisch inzicht aan zullen wenden om ook op dit niveau tot grote prestaties te komen. Meer dan ooit zullen zij tijdens het komende toernooi mogen vertrouwen op de katachtige reacties van keepster Maite.
De heren waren dit jaar niet geheel op het niveau dat zij eigenlijk al jaren tentoonspreiden. Ondanks het fenomeen “Pascal”, dat op zijn verjaardag de moeite had genomen om het team te versterken, bleken de tegenstanders vaak met meer spelers in het veld te staan dan het team van De Nassau. Ook de aanvulling met een sterke damesspeelster had niet het gewenste effect. Coach Jacques Kriens probeerde van alles om de heren aan te sporen tot heldendaden, maar helaas, het zat er dit jaar niet in. Hoewel droefheid bij de heren overheerste, waren zij natuurlijk wel blij met het succes van de dames!

Extra foto's