Nieuwsflits

Going Global 2009-2010

geplaatst op: 08-12-2009
Negen leerlingen solliciteerden en afgelopen vrijdag heeft de rector bekend gemaakt wie de gelukkigen zijn: Wouter Quirijnen en Veerle Sips! Proficiat. Zij gaan naar Kenia! Ze treden daar op als ambassadeurs van De Nassau en zullen als journalisten verslag doen van projecten die zij komende voorjaarsvakantie samen met Edukans gaan bezoeken. Zij maken deel uit van een delegatie van veertig Nederlandse leerlingen.
Een van de belangrijke doelstellingen van Edukans is dat voor 2015 alle kinderen overal ter wereld naar school gaan. Dat educatie leidt tot een betere wereld waarin geen armoede meer is, is het ideaal dat Edukans voor ogen staat.
Er is veel geld nodig en dat geld proberen wij bijeen te brengen: minimaal 15000 euro. Een belangrijke taak is voor Veerle en Wouter weggelegd: zij moeten onze leerlingen motiveren dat bedrag op een of andere manier bij elkaar te krijgen. In dit kader is de paasmarkt op Witte Donderdag van groot belang. De beide ambassadeurs zijn dan al terug van hun reis en wij zullen via foto’s, dvd’s en verhalen een beeld krijgen van wat zij hebben gezien en meegemaakt in Kenia.
Bewustwording (via de beelden en verhalen van Veerle en Wouter en lessen over Kenia) moet leiden tot actie (alle leerlingen worden betrokken bij het bijeenbrengen van het geld) en actie moet leiden tot educatie (geld voor onderwijsprojecten in Kenia).

Extra foto's