Nieuwsflits

Proefstuderen groot succes

geplaatst op: 14-01-2010
Op 13 januari 2010 waren 70 basisschoolleerlingen te gast op De Nassau. Van 8.30 tot 13.45 uur kregen zij een uitdagend programma aangeboden. De verschillende onderdelen gaven een beeld van wat het onderwijs aan een middelbare school zoal inhoudt. De leerlingen deden goed mee en ze hebben er duidelijk van genoten.

De dag begon met een gezamenlijke opening in de aula, waar de directeur van het vwo iedereen welkom heette en het programma toelichtte. Vijf leerlingen uit klas 1b hebben de hele tijd de vier verschillende groepen begeleid. Zij zorgden ook voor de catering in de ochtend- en de middagpauze.

Docenten van De Nassau hadden voor deze dag speciale lessen voorbereid en studenten van de Technische Universiteit Eindhoven boden onze gasten een spectaculair natuurkunde-circus. De leerlingen volgden een les klassieke talen, aardrijkskunde en microscopie. Het uur geschiedenis werd deze keer in het Engels gehouden om aan te geven wat je van tweetalig onderwijs kunt verwachten. Tijdens het natuurkundecircus in de aula mochten de leerlingen meedoen aan allerlei proefjes.

Onze gasten waren de hele tijd erg enthousiast bezig en het was verrassend te zien hoe graag zij iets wilden opsteken van de verschillende vakken. Uit de reacties van de leerlingen en de vier begeleidende leerkrachten hebben we duidelijk op kunnen maken dat we iets moois hebben weggezet. De organisatie was goed en het geheel is zeker voor herhaling vatbaar. De basisschoolleerlingen hebben op deze manier een goed idee gekregen van wat ze op een middelbare school kunnen verwachten.

Extra foto's