Nieuwsflits

De Nassau wint docentenquiz

geplaatst op: 11-02-2010
Ingeborgh Milikan, Lars Fasen, Peter Hendriks, Paul Lemmens en Erik Marcus hebben de jaarlijkse docentenquiz gewonnen! In de finale op woensdagavond 27 januari jl. versloegen ze de laatste scholen uit de regio. Aan de finale gingen twee voorrondes vooraf en uiteindelijk hebben ze 31 scholen achter zich gelaten.
Sinds drie jaar organiseren twee docenten van de scholengroep Kwadrant een docentenquiz in café De Kloek in Oosterhout. Vorig jaar hebben we voor het eerst meegedaan, maar toen wisten we niet te winnen. Het team van dit jaar, met de vaste waarden Ingeborgh en Paul, had een andere samenstelling en dat bleek een gouden keuze.
Toen ik die avond om 22.15 uur kwam kijken, trof ik een team aan dat het maar ‘moeizaam’ vond gaan. Tijdens de laatste ronde zaten alle teams te zweten. Onze Nassau-elite had 58 van de 80 punten en betwijfelde, bescheiden als altijd, of dit genoeg zou zijn voor de overwinning.
Bij de bekendmaking van de uitslag werd langzaamaan duidelijk hoe goed er gepresteerd was. De nummer 16 had slechts 32 punten en ook alle andere teams zaten ruimschoots onder de score van ons topteam. Uiteindelijk ging het om De Nassau en het Oelbert Gymnasium uit Oosterhout.
De Nassau heeft een prima prestatie weggezet en wij zijn trots! De wisseltrofee staat op school en volgend jaar gaan ze er weer voor.
De eerste 5 teams:
1 De Nassau
2 Oelbert Gymnasium
3 Markenhage
4 Mencia de Mendoza
5 Dongemond College (h/v)

J.P. de Pender