Nieuwsflits

Ik hou (hield) van Holland

geplaatst op: 05-03-2010
Terug in Nederland. Na tien vermoeiende dagen in Kenia zit je zomaar weer op school. Als dat geen shock oplevert! Drie dagen geleden reden we nog in four-wheel-drives tussen de zebra’s, giraffen en Massaikrijgers en nu zitten we weer in de moderne klaslokalen van de Nassau.
Zoals je misschien wel begrijpt is het voor ons niet gemakkelijk om in zo’n korte tijd tussen twee uitersten te schakelen. We hebben echt een supertijd gehad in Kenia, maar je hebt toch constant in je achterhoofd dat het in Nederland allemaal anders is, heel anders! Het wordt zo misschien wel een clichéverhaal, maar wij denken oprecht dat wij blij moeten zijn dat wij hier naar school mogen, of je nou rijk of arm bent. Wij hebben daar gezien dat de kinderen heel hard hun best doen op school, omdat dat voor hen de enige kans is op een goede toekomst.
We hebben verschrikkelijke dingen gezien, zoals krottenwijken, of kinderen die hun ouders zijn verloren zijn aan HIV en aids. En toch hebben we heimwee naar dat land. De gastvrijheid van de mensen is enorm. De mensen leven daar met het motto Hankuna matata (geen zorgen, geniet!), maar eigenlijk zouden wij zo moeten leven.

Groetjes,
Veerle Sips en Wouter Quirijnen

Extra foto's