Nieuwsflits

Twee gouden weken in Modica

geplaatst op: 20-05-2010
Het is alweer meer dan een week geleden dat we vertrokken uit het ‘bella Sicilia’.
Een dikke week geleden waren we nog met de hele groep, zestien gezellige Nassau’ers,
in het heerlijke Sicilië. Een land van mooie uitzichten, goed eten, lekker weer en het allerbelangrijkste:
mooie Italiaanse mensen, van binnen en van buiten.

Nu zitten we weer met een dik vest aan, zijn we weer gewend aan de boterhammen met kaas en het gewone, koude leven. Maar wat we twee weken in Modica hebben gezien en meegemaakt is heerlijk om aan terug te denken. We hebben daar twee weken lang geleefd als echte Sicilianen.

Het is toch wel vreemd, zo'n uitwisseling. Je zit daar in het huis van je match,
waar je twee weken gastvrij wordt onthaald in de familie. In het begin was het natuurlijk nog wat onwennig, ('Waar zit ik nu weer?') maar je hebt al snel de smaak te pakken!
We gingen mee met de Italianen naar school, waar wij onze lessen Italiaans voortzetten.
En dat Italiaans ging ook steeds beter. Na de wijze lessen van onze mevrouw Adema in Nederland,
namen in Modica de Italiaanse docenten het gedeeltelijk van haar over. En als je daar eenmaal zit, gaat dat Italiaans steeds makkelijker en wordt het ook steeds leuker!

En wat gaan twee weken dan toch snel voorbij. We hebben er zo veel gezien: de mooie barok in Modica, Ragusa en Noto, de mengeling van geschiedenis en cultuur in de hoofdstad Palermo, een gezellige en pittoreske vismarkt in Catania en ga zo maar door. Het uitzicht was vaak meer dan prachtig en de mensen waren zo open en vriendelijk.

Ook met onze eigen Sicilianen hebben we een hele leuke tijd gehad. Lekker 's avonds met ze uit, waarbij je nog veel meer leuke Italianen leerden kennen. Het was een hele gezellige en lieve groep die daar is ontstaan. Het afscheid viel sommigen dan ook erg zwaar. Het is pas ruim een week geleden dat we er zaten, maar we zouden allemaal al weer terug willen naar het mooie Modica, waar we een heerlijke en interessante tijd hebben gehad: die hadden we geen van allen voor geen goud willen missen!

Viva Sicilia!

Extra foto's