Nieuwsflits

Excursienieuwsflits

geplaatst op: 09-06-2010
Op 25 en 26 mei zijn de leerlingen uit V4 en V5 voor het vak CKV op excursie geweest naar het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.
In de ochtend waren de leerlingen in de gelegenheid het instituut te bezoeken en zich in te leven in verschillende rollen, o.a. die van sportverslaggever, showbizzpresentator of nieuwslezer. Alles wat de leerlingen deden, kon worden opgeslagen op een bij de ingang uitgereikte ring, waardoor zij de volgende dag al hun persoonlijke prestaties via e-mail thuis konden bekijken.
In de middag namen de leerlingen deel aan een workshop “soap maken” . Hiervoor gingen ze eerst aan het werk met het maken van een storyboard, daarna werden de taken in de groep verdeeld en ging men filmen. Hierna volgde het monteren en aan het einde van de dag werden alle gemaakte “cliffhangers” vertoond aan de groep.
De dag werd besloten met een stop bij de Macdonalds; de files werden zo ontvlucht en de bus was op de geplande tijd terug op school.
Volgens iedereen was het een heel geslaagde dag, die de komende jaren zeker in het programma moet blijven. Foto’s van deze dag zijn hierbij te bekijken; de cliffhangers zijn te zien via het Nassaunetwerk.

Extra foto's