Nieuwsflits

De Nassau overhandigt € 11.977,82 aan Nick & Simon

geplaatst op: 07-07-2010
Veerle Sips en Wouter Quirijnen van De Nassau hebben op vrijdag 25 juni een cheque t.w.v. €11.977,82 overhandigd aan Nick & Simon, de ambassadeurs van Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs.

Het Volendamse duo gaf een speciaal concert voor 750 leerlingen uit het hele land die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor Edukans Going Global. In totaal namen Nick & Simon ruim €570.000 in ontvangst van 58 middelbare scholen. Het geld is bestemd voor het onderwijs in Kenia.

De Nassau heeft het bedrag opgehaald met verschillende activiteiten, zoals een sponsorloop en een ¨Going Global Markt¨. Voorafgaand aan de actie hadden Veerle en Wouter in de voorjaarsvakantie met eigen ogen het werk van Edukans in Kenia gezien. Zij praatten met jongeren uit een sloppenwijk en volgden lessen bij nomadenstammen.

Nick & Simon zijn sinds maart 2010 ambassadeurs van Edukans. ‘We krijgen veel aandacht. Een beetje van die aandacht willen we gebruiken voor iets essentieels als onderwijs in ontwikkelingslanden. Voor Edukans kunnen we iets concreets doen, zoals dit concert. Dit optreden is speciaal voor al die jongeren en hun begeleiders die het afgelopen jaar zo hard hebben gewerkt om geld in te zamelen voor de scholen in Kenia,’ aldus de Volendammers.

Extra foto's