Havo

Mediatheek

Onze mediatheken: in elk gebouw is er één

 

med rw-achterin med pk
RW
&
PK

Catalogus online


De mediatheek van De Nassau is de plek waar je terecht kunt om te lezen, te studeren, boeken te lenen en om te werken aan een computer.

Openingstijden

Bij de ingang van beide mediatheken vind je de openingstijden; je kunt ook hier klikken.

Gebruiks- en gedragsregels

Klik hier. De regels zijn voor beide mediatheken dezelfde.

Collectie

Jeugdromans, literatuur (Nederlands en de moderne vreemde talen, Grieks en Latijn), informatieve boeken, naslagwerken, tijdschriften, kranten, strips, dvd’s en cd’s

Nieuwe aanwinsten

De aanwinsten zijn te vinden bovenaan het beginscherm van onze Aura Catalogus. Klik hiervoor op de oranje woorden "Catalogus Online" bovenaan deze pagina. Voor een volledig overzicht klik je op de blauwe knop "Themelijsten", vervolgens op de woorden "nieuwe aanwinsten".

Kranten- en Tijdschriftenbank

De kranten- en tijdschriftenbank is een digitaal doorzoekbaar archief en bestaat uit de belangrijkste kranten en tijdschriften met een archief tot wel 20 jaar terug. Deze site is te vinden via de computers op school.

Catalogus

Deze online catalogus is te vinden via de Nassau-site en via de computers op school. Klik hiervoor op de oranje woorden “Catalogus Online” bovenaan deze pagina. In de catalogus staan alle bronnen; ook zie je daar hoe je de bronnen kunt vinden. Wil je weten hoe de catalogus werkt en hoe je de materialen kunt vinden in de mediatheken? Uitleg daarover vind je terug in het startscherm van de computers op school: “vraagbaak mediatheek RW” en “vraagbaak mediatheek PK”.

Schoolpas

Voor de meeste gebruikshandelingen is de schoolpas noodzakelijk. Dit geldt ook als je alleen aan de studietafel(s) wilt werken. Voor meer informatie klik je hier.

Computers

Er zijn veel computers aanwezig. Wel zijn er strikte regels voor het gebruik. Internet is gratis, maar er kan worden gemonitord op het bezoeken van sites die niet zijn toegestaan. Voor het computergebruik is een geldige schoolpas nodig.

Zoekvaardigheden

De presentatie van de workshop "zoekvaardigheden". Klik hier.

Vragen en hulp

In beide mediatheken zijn medewerkers aanwezig die je met raad en daad bij kunnen staan voor een effectief gebruik van het hele mediatheekaanbod.

Tot gauw!

  media1  media2  media3  media4  media5  media7