Minor mavo-2

Hieronder vind je de minorbeschrijvingen. Maak nu vier keuzes voor 18 oktober.

 1. Culinair spectaculair
  Gezonde frieten met een dikke klodder zelfgemaakte mayo, heerlijk energierepen voor na het sporten, smakelijke smoothies barstensvol fruit en, vooruit, een beetje groente, spring rolls met spannende sausjes. Dit en nog meer gaan we maken op school en in de keuken van Babbe op Stek in de Belcrum. Natuurlijk eten we het ook allemaal op. Krijg je al trek? Kom dan lekker kokkerellen!
 2. Healthy Lifestyle, whate else?
  Wil je je graag verder sportief ontwikkelen en meer weten over gezonde leefstijl? In deze minor leer je niet alleen je leefstijl te verbeteren, maar ga je ook echt aan de slag met je persoonlijke doelen. In samenwerking met CIOS Breda, topsporters en een fysiotherapeut geven Dhr. Van Doorn en Dhr. Van Harmelen deze uitdagende en sportieve minor. Onderwerpen zoals voedingsleer, sportpsychologie en trainingskunde helpen je grenzen te verleggen. Uiteraard wordt er ook veel tijd doorgebracht in de fitnessruimte van De Nassau.
 3. In the spotlight
  Kijk jij weleens naar: Holland’s Got Talent, De Lama’s, De Grote Improvisatieshow en De Vloer Op! Beleef het nu zelf! Tijdens deze minor komt alles aan bod wat te maken heeft met camera-acteren en film. Spreekt dit je aan? Dat is dit dé minor voor jou!
 4. Pimp up the History
  Breda is bezaaid met prachtige monumenten. Dat komt mede door de rijke geschiedenis die Breda heeft. Vaak fiets of loop je langs zo’n monument zonder stil te staan waarom dit hier staat. In deze minor ga je op onderzoek uit naar de geschiedenis van Breda. Je zult een rondleiding krijgen door de binnenstad van Breda en je brengt een bezoek aan het Kasteel van Breda. Uiteindelijk kruip je in de huid van een ontwerper en maak je zelf een monument. En wie weet komt jou die wel in hartje Breda te staan.
 5. Culture Clothing
  Dit gaat over jou! Kleding is hét middel om te laten zien wie je bent, om je te uiten, om apart en bijzonder te zijn maar juist ook om aan te geven dat je bij een bepaalde groep hoort. Denk maar aan gothic, skaters, kakkers en normals. Jij gaat onderzoeken welke subculturen er op De Nassau rondlopen en bekijken wat de achtergronden van deze stijlen zijn. Wat beïnvloedt de subculturen? Is dat sport, muziek of afkomst? Met de informatie die je hebt gevonden, ga je aan de slag. Je gaat kleding stylen, ontwerpen en maken. Je gaat alle stijlen combineren tot één stijl die kenmerkend gaat zijn voor De Nassau.

Je moet 4 keuzes maken voor 18-9-17 via dit inschrijfformulier.