Minor vwo-1

Dit zijn de vijf minors van de Nassau Academie voor klas B1a, B1b, B1c en B1d. Met zulke leuke, interessante en spannende minors wordt het moeilijk kiezen, toch moet je een 1e, 2e en 3e keuze opgeven voor 2 oktober. Succes!

 1. Het geheim van een piramide bouwen
  Wil jij de spannende geheimen van het oude Egypte ontrafelen? Lijkt het je leuk om hiërogliefen te schrijven? Weet je dat de piramide van Cheops een vierkant grondplan heeft? Samen met mevrouw De Mooij en de heer Bagnato ga je als bouwkundige en archeoloog te werk. Misschien mag je wel mee naar Leiden om de vloek van de farao te bestrijden.
 2. Goden, monsters en Griekse helden
  Wil jij meer te weten komen over het leven en de geschiedenis van de Grieken en de Romeinen, dan is deze minor echt iets voor jou. We nemen je mee naar de tijd van de Klassieke Oudheid. Samen onderzoeken we het ontstaan van de filosofie en bestuderen we de taal van de Grieken en Romeinen. Ook bekijken we hoe onze tijd beïnvloed is door het klassieke verleden. Zo kijken we vandaag nog steeds naar films waarin de verhalen en mythen van de Grieken en de Romeinen opduiken. Ook gebruiken we het alfabet dat de Grieken ooit hebben bedacht. Natuurlijk ga je zelf aan de slag door een spel te maken over de Griekse en Romeinse cultuur. In de minor ‘Goden, monsters en Griekse helden’ leer je om zelf te denken over geschiedenis, taal en cultuur. We sluiten de minor af met een bezoekje aan de Romeinse afdeling van het RMO (Rijksmuseum van Oudheden) in Leiden. Deze minor wordt verzorgd door de heer Feringa en mevrouw Kerstens.
 3. CSI Breda
  Een moordzaak moet worden opgelost en de verdachten moeten voor de rechter verschijnen. Hoe doen we dat in Nederland? Word jij de advocaat, de rechter of degene die de vingerafdrukken en het DNA onderzoekt? Je bezoekt de rechtbank en je maakt een echte rechtszaak mee. In de minorlessen los je samen met de heer Van Gils en mevrouw Westendorp een zaak op.
 4. Helden
  Wanneer ben je een held? Helden zijn er in alle soorten en maten: historische helden, oorlogshelden, superhelden, sporthelden, literaire helden en gewone helden. We maken een portret van een held en je gaat zelf een held interviewen. Mevrouw Van de Reijt en mevrouw Eijlders willen graag met jou ‘de held uithangen’.
 5. De cheeseburger ontleed
  Best lekker, een cheeseburger! Maar weet je ook wat je eet en waar het vandaan komt? Met de cheeseburger als rode draad ga je het verhaal van brood, groente, kaas en vlees helemaal uitpluizen. Aan de hand van lessen, filmpjes, maar vooral door veel praktische opdrachten en experimenten word je een echte voedseldeskundige. Eet smakelijk met de heren Vissenberg en Ehahoui!

Je moet 3 keuzes maken voor 2-10-17 via dit inschrijfformulier.