Minor vwo-2

Dit zijn de vier minors van de Nassau Academie voor klas V2a, V2b, V2c en V2d. Het is misschien moeilijk kiezen, toch moet je voor 2 oktober een 1e, 2e en 3e keuze opgeven. Succes!

 1. Een ontdekkingstocht door Catan
  Gooit jouw broertje of zusje altijd het bord van tafel bij Monopoly of is het bij een potje Risk steevast oorlog bij jullie thuis? Gelukkig zijn er ook nog leuke spellen waar het niet alleen op geluk aankomt en waar je nooit zomaar halverwege al weet dat je verliest. Bij Kolonisten van Catan draait alles om kennis, kansrekening, strategie en vooral bevriend blijven met de andere spelers. Mevrouw Ermens en de heer Fasen nemen je mee op ontdekkingstocht door misschien wel het beste gezelschapsspel ooit gemaakt. We gaan het spel uiteraard vaak spelen en misschien word jij wel de beste catanner van De Nassau.
 2. Beauty en het Beestje
  Altijd al meer willen weten over cosmetica? Alle ins en outs van lichaamsverzorging, de geschiedenis van mooimakerij en de naakte waarheid over de schildluis leer je in de theorie-en practicumlessen van Beauty en het Beestje. Je gaat zelf aan de slag om cosmetische producten als crèmes en lippenbalsem te maken. Dit doe je samen met mevrouw Verhoek en mevrouw Lensvelt. Schrijf je nu in!
 3. Protest in uitvoering
  Waarom wordt er geprotesteerd? Hoe zien deze protesten eruit? Wat is eigenlijk jouw mening over actuele onderwerpen? Vind je bijvoorbeeld dat Zwarte Piet moet verdwijnen? Vind je dat er overal wifi moet komen? Je gaat zelf aan de slag om je eigen protest vorm te geven door het maken van liedteksten en een illustratieve campagne. Je bezoekt de studio van een professionele filmmaker. Deze minor wordt gegeven door mevrouw Ermers en mevrouw De Ridder. Schrijf je nu in!
 4. Fight for your right
  Wat is het eigenlijk vrijheid? Waarom hechten we zoveel waarde aan vrijheid? Bedreigt terrorisme onze vrijheid? Dit zijn vragen waar de heren Van Dijk en Schellekens zich samen met jou in deze minor mee bezighouden. Vanuit de actualiteit en vanuit de geschiedenis ga je nadenken over wat vrijheid en terrorisme nu eigenlijk inhouden.

Je moet 3 keuzes maken voor 7-10-17 via dit inschrijfformulier.