Minor vwo-4

Je kunt dit jaar kiezen uit vier minors. Je vindt hier een korte beschrijving van de minors, waaruit je voor 8 december 2017 een eerste en tweede keus moet hebben gemaakt.

 1. Theatre: there are worse things you can do
  In deze minor maak je kennis met een Griekse tragedie, het Shakespeareaans theater en een musical. Natuurlijk brengen we ook een stuk op de planken. Welk stuk dat is, houden we nog even geheim, maar daar komen jullie tijdens de minor snel genoeg achter. Het is in ieder geval een bekende musical. Alles komt aan bod: acteren, improviseren, een decor en belichtingsplan maken, kostuums uitzoeken en nog veel meer. Een deel van deze minor is in het Engels, maar laat je daardoor vooral niet tegenhouden. Mevrouw Mitchell en mevrouw Kerstens regisseren deze musical-minor.
 2. Van barricade tot atelier
  In deze minor leren jullie de onvermijdelijke samenhang zien tussen grote evenementen en veranderingen in de wereldgeschiedenis en de kunst. Nu leggen fotografen belangrijke momenten vast, vroeger gaven kunstenaars een beeld van die belangrijke momenten. Jullie gaan zelf op zoek naar zo'n cruciaal moment uit de geschiedenis en geven dit vorm, al dan niet met gebruik van moderne kunstvormen. Mevrouw Adelaar en de heer Lemmens verzorgen de minor.
 3. Maatschappijkritiek vanuit de popmuziek
  “F*** you!” zingt Lily Allen in haar hit uit 2009. Maar weet je tegen wie ze het heeft? En wat heeft een nummer van Boudewijn de Groot uit 1966 daarmee te maken? Gaat het liedje “The A-Team” van Ed Sheeran nu over die vier helden die nog steeds op TV te zien zijn of heeft het met drugs en prostitutie te maken? Verschillende maatschappelijke thema’s en bijbehorende liedjes staan centraal in deze minor. Aan het eind van de minor schrijf je de tekst van een protestlied. Misschien wordt het wel een nummer 1-hit. De heren Fasen en Walenciak geven deze minor.
 4. Daar ben ik het niet mee eens
  Vind jij het leuk om je mening te verkondigen? Ben jij kritisch en/of creatief met taal? Of wil je leren om overtuigend over te komen? Dan is deze minor debatteren iets voor jou. Ook al word je geen politicus, overtuigen is een kunst die je overal kunt toepassen. In deze minor komen alle facetten van debatteren terug. Je leert standpunten van verschillende kanten te bekijken, te bevragen en te begrijpen. Deze toets der ideeën is de zuurstof van iedere democratie. Wekelijks brengen we de opgedane kennis in de praktijk en er is een debatwedstrijd aan deze minor gekoppeld. Welke groep zal de debatwedstrijd winnen? De heren Huijben en Hendriks brengen je in deze minor de fijne kneepjes van het debatteren bij.

Je moet 2 keuzes maken voor 9-12-17 via dit inschrijfformulier.