Minor vwo-4

Hieronder vind je de minorbeschrijvingen. Maak nu een eerste en een tweede keuze.

  1. Theatre: there are worse things you can do
    In deze minor maak je kennis met verschillende soorten theater: een Griekse tragedie, het Shakespeareaans theater en een musical. Natuurlijk brengen we ook een stuk op de planken. Welk stuk dat is, houden we nog even geheim, maar daar komen jullie tijdens de minor snel genoeg achter. Het is in ieder geval een bekende musical. Alles komt aan bod: acteren, improviseren, een decor en belichtingsplan maken, kostuums uitzoeken en nog veel meer. Een deel van deze minor is in het Engels, maar laat je daardoor vooral niet tegenhouden. Mevrouw Mitchell en mevrouw Kerstens regisseren deze musical-minor.
  2. Van barricade tot atelier
    In deze minor maken jullie kennis met de onvermijdelijke samenhang tussen grote evenementen en veranderingen in de wereldgeschiedenis en de vaak grote gevolgen hiervan voor en in de kunst. Momenten die grote veranderingen teweeg brachten en die vaak door kunstenaars worden verbeeld. Jullie gaan ook zelf op zoek naar zo'n cruciaal moment uit de geschiedenis en geven dit dan zelf vorm, al dan niet met gebruik van nieuwe kunstvormen. De minor wordt verzorgd door mevrouw Adelaar en de heer Lemmens.
  3. Maatschappijkritiek vanuit de popmuziek
    “F*** you!” zingt Lily Allen in haar hit uit 2009. Maar weet je tegen wie ze het heeft? En wat heeft een nummer van Boudewijn de Groot uit 1966 daarmee te maken? Gaat het liedje “The A-Team” van Ed Sheeran nu over die vier helden die nog steeds op TV herhaald worden of heeft het met drugs en prostitutie te maken? Verschillende maatschappelijke thema’s en bijbehorende liedjes staan centraal in deze minor. En aan het eind van de minor schrijf je de tekst van een protestlied. Misschien wordt het wel een nummer 1-hit. De minor wordt verzorgd door de heer Fasen en de heer Walenciak.

Je moet 2 keuzes maken voor 9-9-16 via dit inschrijfformulier.