Ouderraad

Wat is de ouderraad?  
De ouderraad (OR) is een groep enthousiaste ouders die zich inzet voor het belang van de kinderen en de ouders van De Nassau. Als vertegenwoordiger van een grote groep ouders zijn wij een gesprekspartner van het bestuur. We stellen ons ten doel de school te ondersteunen, kritisch te volgen en te adviseren. We zijn voor het bestuur een serieuze gesprekspartner die het tijdig informeert waar er eventueel bijgestuurd moet worden.  
We willen graag de rol van klankbord vervullen voor de school, maar we willen ook klankbord zijn voor alle ouders. Vragen, zorgen en wensen die leven bij ouders worden op een goede manier behandeld.  

Het doel van de ouderraad is: 
* Het optimaliseren van communicatie tussen school en ouders. De ouderraad treedt op als klankbord bij aangelegenheden die het individuele belang overstijgen. Dit zijn wij zowel voor het bestuur als de medezeggenschapsraad en wij kunnen ongevraagd en gevraagd advies geven. 
* Het bevorderen van de contacten tussen ouders, leerlingen, schoolleiding en medewerkers. 
* Het behartigen van de belangen van ouders en leerlingen. De ouderraad is de verbindende schakel tussen ouders en school. 

Hoe doet de ouderraad haar werk?  
De ouderraad vergadert vijf maal per jaar met het bestuur. Het bestuur informeert ons over de actuele onderwerpen. Dit jaar laten we tijdens de vergaderingen specifieke thema’s aan bod komen, waarover we met andere ouders  in gesprek willen gaan. 
De uitnodiging voor deze avonden verzenden we enkele weken daarvoor. Uiteraard willen we zaken bespreken die voor ouders van belang zijn. Als u suggesties heeft voor thema’s die we kunnen bespreken, nodigen we u van harte uit die via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kenbaar te maken.  

Achterban 
De ouderraad vindt het belangrijk alle ouders te vertegenwoordigen. Daarom vragen we u achterbanouder te worden. U ontvangt dan via de mail relevante informatie.  Wij leggen u vragen voor over onderwerpen die actueel zijn voor de school en voor onze kinderen. Met deze klankbordfunctie van de achterban kunnen wij de ouders zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Laat ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   weten of u achterbanouder wil zijn. 

Enquête 
Minimaal een keer per jaar raadpleegt de ouderraad zijn achterban. Dit doen wij met een enquête. De onderwerpen zijn divers van aard. Zo kunnen ouders bevraagd worden over actuele onderwerpen of over onderwerpen waarvan de school graag de mening van ouders wil weten.  

Contact 
Heeft u een vraag of suggestie? Of wilt u meer weten over de ouderraad? Neemt u dan contact via het mailadres  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.